Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Οι Ηλεκτρομαγνητικές Συχνότητες του Εγκεφάλου μας και οι Απεριόριστες Δυνατότητές του

Με την καθοδηγούμενη χαλάρωση των μυών,  γαληνεύει ο Νους και  φτάνουμε στο επίπεδο Άλφα. (Είμαστε τρισυπόστατοι. Νους – Σώμα - Πνεύμα. Ζούμε για το Σώμα, Ζούμε για το Πνεύμα, Ζούμε για την Ψυχή. Όλα είναι ίσης σπουδαιότητας).

Εδώ θέτουμε στόχους ευεργετικούς, όπως ο έλεγχος συνηθειών, ενίσχυση αυτοεκτίμησης, στόχους ανάπτυξης και εξέλιξης, αθλητικές επιδόσεις, αύξηση παραγωγικότητας, Δημιουργικότητα... Παραγωγή νέων ιδεών.

Στο επίπεδο Άλφα, οι δυνατότητες είναι  απεριόριστες!

Τα θαύματα του χθες είναι η επιστήμη του σήμερα. Είναι η κατανόηση που μας λείπει.  Το 1924 ο Χανς Μπέργκεν Αυστριακός ψυχίατρος, έκανε μετρήσεις με ηλεκτρο - εγκεφαλογράφο,  και ανακάλυψε ότι ο εγκέφαλός μας πάλλεται με παλμούς το δευτερόλεπτο, όπως η καρδιά μας πάλλεται με παλμούς το λεπτό.  

Και όταν αυτοί οι παλμοί είναι από 14 έως 21 λέμε πως είμαστε στη Βήτα συχνότητα. Είναι η κατάσταση της εγρήγορσης, όπου λειτουργούν οι 5 αισθήσεις , αναγνωρίζουμε  τον φυσικό κόσμο και μας αναγνωρίζει κι αυτός.

Στο Βήτα έχουμε: Συνείδηση, λογική, επικοινωνία - γλώσσα, ανάλυση (ξεχωρίζω το δέντρο από το δάσος) έννοια χώρου- χρόνου.

Και αριστερό ημισφαίριο. Στο Βήτα έχουμε επίγνωση και είμαστε δέκτες του φυσικού κόσμου. Ο εγκέφαλος είναι πομπός και δέκτης. Με αυτές τις συχνότητες στέλνει και λαμβάνει μηνύματα για το πώς θέλει να είναι στον φυσικό κόσμο.

Το 1981 ο δρ. Σπέρυ (πήρε και βραβείο Νόμπελ γι’ αυτό) ανακάλυψε τις διαφορετικές δυνατότητες των δύο ημισφαιρίων.
Άλφα συχνότητα: Κάτω από τους  14 παλμούς, ενεργοποιείται το δεξί ημισφαίριο (Αυτό που στην ψυχολογία ονομάζεται υποσυνείδητο). Εδώ υπάρχουν διαφορετικές λειτουργίες όπως Φαντασία, Διόραση, Δημιουργικότητα, ενεργοποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, Βλέπουμα τα αντικείμενα συνολικά ( Το Δάσος, Όχι το δέντρο ) και έχουμε την λειτουργεία του E.S.P. = Διαίσθηση, ενόραση.

Ο άνθρωπος  ο έμφρων - έμφρων  (στο επόμενο επίπεδο εξέλιξης που βρισκόμαστε τώρα), έχει δύο επιπλέον αισθήσεις. Διαίσθηση - Ενόραση.  Η μελλοντική εξέλιξη της ανθρωπότητας είναι η εξέλιξη της συνείδησης που έχουμε για τη συνείδηση. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο σήμερα με εργαλεία του χθες.

Φαντασία: ανήκει στο δεξί. Οι σπουδαίες ιδέες έρχονται σε κατάσταση χαλάρωσης. Μας επιτρέπει να αλλάξουμε τη ζωή μας. Οτιδήποτε θέλουμε να φτιάξουμε, να κάνουμε ή να δημιουργήσουμε είναι μια εικόνα που πρέπει πρώτα να γίνει.
Η ικανότητα να προβλέπουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Στη Βήτα συχνότητα 4 στις 5 αποφάσεις είναι λάθος.

Είναι η λειτουργία που μας δίνει τη δυνατότητα να εκτιμάμε καλύτερα τις πληροφορίες και τα γεγονότα και να προβλέπουμε ώστε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και έτσι να γίνουμε οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη στιγμή.
Να μπορούμε δηλ. να μαντεύουμε. Κάθε φορά που πήρατε μία απόφαση και είπατε «Λάθος» είσαστε στο Βήτα.

Όταν πήρατε απόφαση και είπατε «μου βγήκε σε καλό», είσαστε στο Άλφα. Εδώ έχετε περισσότερα στοιχεία να επεξεργαστεί ο εγκέφαλος, παρά όταν είναι στην υψηλότερη συχνότητα, Βήτα.

Στο Άλφα αυξάνεται η Δημιουργηκότητα

Η δημιουργικότητα έχει να κάνει με την εικόνα που έχει ο άνθρωπος για τον εαυτό του. Όσο υψηλότερη εικόνα, τόσο υψηλότερους στόχους βάζει. Στο Άλφα έχουμε καλύτερη εικόνα του εαυτού μας, γιατί εδώ είναι οι δυνατότητες που έχει το ανθρώπινο είδος, ενώ στο Βήτα είμαι επηρεασμένος από τις γνώμες των άλλων. (του πατέρα μου, της μάνας μου, της κοινωνίας)
Ενεργοποίηση του Αμυντικού Συστήματος

Εδώ παράγονται τα περίφημα λεμφοκύτταρα, τα κύτταρα -Τ- που αποτελούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Το λεμφικό μας σύστημα είναι υπεύθυνο για την αποβολή των αχρήστων. Ενισχύεται δηλαδή η άμυνα του οργανισμού μας κάθε φορά που συνειδητά χαλαρώνουμε στο Άλφα και ο οργανισμός αυτοθεραπεύεται. Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο εγκέφαλος περνά αρκετές φορές από το Άλφα (γέμισμα μπαταρίας).

(Με φυσιολογικό ύπνο και όχι με χάπια- Όταν κάποιος παίρνει χάπια δεν περνά καθόλου από το Άλφα και πάει κατευθείαν στο Δέλτα με αποτέλεσμα να ξυπνά και να νιώθει ακόμα κουρασμένος)

Βλέπουμε Τα Αντικείμενα Συνολικά: Ο δρ. Χιούμαν  ο αστροφυσικός, ανακάλυψε ότι ανάμεσα στη στρατόσφαιρα και την ιονόσφαιρα ο χώρος δονείται στους 10 κύκλους το δευτερόλεπτο. Οι επιστήμονες  προσπάθησαν να βρουν από πού ξεκινάει αυτή η συχνότητα και δε βρήκαν. 

Θεώρησαν ότι αυτή είναι μια συμπαντική συχνότητα όπου δονείται το σύμπαν  στους 10 κύκλους. Για μας τι σημαίνει αυτό; ότι κάθε φορά που συντονιζόμαστε σ΄ αυτή τη συχνότητα ερχόμαστε σε μια υποκειμενική επικοινωνία. 

Μπορούμε να δεχτούμε ή να στείλουμε ένα μήνυμα, όπου εκεί μπορούμε να καταλαβαίνουμε και να επικοινωνούμε.
Λειτουργία E.S.P Διαίσθηση: Η δυνατότητα να πάρω πληροφορίες μέσω του νου μου. Για τους επιχειρηματίες είναι το κρυφό χαρτί τους. Δεν υπάρχουν επιχειρηματίες επιτυχημένοι που να μην έχουν διαίσθηση. Λειτουργούν στο μέλλον όχι στο παρελθόν.

Η διαφορά ανάμεσα στην Βήτα και Άλφα είναι ότι στη Βήτα είμαστε ξύπνιοι, ενώ στην Άλφα το 95% κοιμάται και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις σπουδαίες δυνατότητες συνειδητά, εκτός κι αν είχε κάποια αναλαμπή σκέψης, ή το πρωί όταν ξυπνήσει, πριν μπει σε δράση και του έρθει κάποια ιδέα, και πάρει κάποια απόφαση καλώς. Αυτό που μόλις περιέγραψα είναι διόραση.
Ο Χάρτης του Εγκεφάλου
Θήτα: Είναι τμήμα της κλίμακας του υποσυνειδήτου και του δεξιού ημισφαιρίου και  πολύ λίγοι άνθρωποι παραμένουν αρκετά  σε μια τόσο χαμηλή συχνότητα. Όλες οι συναισθηματικές μας εμπειρίες μοιάζουν να καταγράφονται σ΄ αυτή τη συχνότητα.

Η Θήτα είναι αυτή η ειδική κλίμακα που ανοίγει την πόρτα της συνείδησης για να προχωρήσει στην πέρα από την χαλάρωση περιοχή, μέσα στον κόσμο των ψυχικών φαινομένων. 

Οι αλλαγές από το Βήτα επίπεδο, επιτυγχάνονται μόνον 10%. Το  80% των αλλαγών επιτυγχάνεται στο Άλφα και το υπόλοιπο 10% στο Θήτα το οποίο όπως είπαμε, μαζί με το Άλφα είναι το υποσυνείδητο.
Αυτή είναι η δύναμη του υποσυνειδήτου μας και με μια σειρά ασκήσεων  ξεκινάμε να το ενεργοποιούμε…

Ο άνθρωπος είναι το μόνο είδος το οποίο ελέγχει το πεπρωμένο του. Αυτό προϋποθέτει τεράστια δύναμη, τεράστιες ευθύνες.
Γιατί ζούμε; Το 95% των ανθρώπων απλώς ζουν περιμένοντας να τους συμβεί κάτι καλύτερο. Πατάνε στα νύχια τους και προχωράνε στη ζωή ελπίζοντας ότι θα φτάσουν με ασφάλεια στο θάνατο. Οι στιγμές κρίσης είναι ευκαιρία για ανανέωση.  Η έννοια της μετάβασης περιλαμβάνει την προϋπόθεση της αλλαγής.

Χρειάζεται να κινηθούμε για να ζήσουμε, δημιουργώντας το δικό μας μέλλον, αποφεύγοντας την πεπατημένη και χωρίς να πάρουμε τίποτα από κανένα. Έχουμε έρθει εδώ για να δημιουργήσουμε. Το επίπεδο Άλφα είναι το εργαλείο.

Δέλτα: Το επίπεδο του βαθιού ύπνου. Είναι ανεξερεύνητο από την επιστήμη.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου