Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Οι Τρεις Δρόμοι προς τη Φώτιση

Καθώς ξανακοιτάζω εκ των υστέρων ολόκληρη τη ζωή μου, μπορώ να δω από τη σημερινή οπτική γωνία ότι κάθε πλευρά της ήταν απαραίτητη και τέλεια. Όλα τα βήματα με οδήγησαν τελικά σε ένα ανώτερο επίπεδο, ακόμη και εκείνα που τα βίωνα ως εμπόδια ή οδυνηρές εμπειρίες.

Όλοι οι επιτυχημένοι και αληθινά ευτυχισμένοι άνθρωποι που γνώρισα, μου έχουν εκφράσει όχι απλώς τη βεβαιότητα τους αλλά τη γνώση τους ότι δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα. Οι άνθρωποι αυτοί βλέπουν ότι το σύμπαν και όλα όσα συμβαίνουν μέσα του έχουν πάντα κάποιο σκοπό, κι αυτό ισχύει ακόμη και για τα επιλεγόμενα τυχαία συμβάντα.

Οι Ηλεκτρομαγνητικές Συχνότητες του Εγκεφάλου μας και οι Απεριόριστες Δυνατότητές του

Με την καθοδηγούμενη χαλάρωση των μυών,  γαληνεύει ο Νους και  φτάνουμε στο επίπεδο Άλφα. (Είμαστε τρισυπόστατοι. Νους – Σώμα - Πνεύμα. Ζούμε για το Σώμα, Ζούμε για το Πνεύμα, Ζούμε για την Ψυχή. Όλα είναι ίσης σπουδαιότητας).

Εδώ θέτουμε στόχους ευεργετικούς, όπως ο έλεγχος συνηθειών, ενίσχυση αυτοεκτίμησης, στόχους ανάπτυξης και εξέλιξης, αθλητικές επιδόσεις, αύξηση παραγωγικότητας, Δημιουργικότητα... Παραγωγή νέων ιδεών.

Στο επίπεδο Άλφα, οι δυνατότητες είναι  απεριόριστες!

Τα θαύματα του χθες είναι η επιστήμη του σήμερα. Είναι η κατανόηση που μας λείπει.  Το 1924 ο Χανς Μπέργκεν Αυστριακός ψυχίατρος, έκανε μετρήσεις με ηλεκτρο - εγκεφαλογράφο,  και ανακάλυψε ότι ο εγκέφαλός μας πάλλεται με παλμούς το δευτερόλεπτο, όπως η καρδιά μας πάλλεται με παλμούς το λεπτό.