Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Πρόθεση και Επιθυμία

Αν θέλαμε να δώσουμε τον ορισμό της πρόθεσης θα λέγαμε ότι είναι ένας ισχυρός σκοπός, στόχος, συνοδευόμενος από την σταθερή απόφαση για την επίτευξη ενός επιθυμητού αποτελέσματος. Έχουμε συναντήσει στη ζωή μας ανθρώπους που καθοδηγούνται από την πρόθεση και με ισχυρή θέληση που δεν επιτρέπει σε τίποτα να παρεμποδίσει την εσωτερική επιθυμία τους, πετυχαίνουν τον στόχο τους με αποφασιστική σταθερότητα και επιμονή.

Η δύναμη της πρόθεσης είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Είναι μια δύναμη που υφίσταται στο σύμπαν ως ένα αφανές πεδίο ενέργειας. Είναι καθαρή απεριόριστη ενέργεια, που δονείται με τέτοια ταχύτητα, ώστε δεν μπορεί να καταγραφεί και να παρατηρηθεί.


Είναι μια δύναμη χωρίς μορφή, χωρίς όρια. Η πρόθεση είναι πανταχού παρούσα, βρίσκεται στον υλικό κόσμο όσο και στον μη υλικό. Κάθε τι είναι συνυφασμένο με την πρόθεση. Αυτό ισχύει για όλες τις μορφές ζωής, είτε για τα ζώα, είτε για τα φυτά, τα βουνά, τον άνθρωπο. Για ότι υπάρχει στο σύμπαν. Η πρόθεση δεν κάνει ποτέ λάθος.

Tο λουλούδι της μηλιάς θα γίνει μήλο, δεν πρόκειται να γίνει κάτι άλλο. Η φύση εξελίσσεται σε αρμονία με το πεδίο της πρόθεσης. Αυτή η αόρατη δύναμη εμπεριέχεται και στον άνθρωπο. Στην πηγή της ύπαρξής μας είμαστε άμορφη ενέργεια, αλλά παίρνουμε υλική μορφή για να μπορούμε να πάρουμε τη θέση μας στο χώρο και στον χρόνο.

Η πρόθεση υπήρχε εκεί πριν την σύλληψή μας, είναι αυτή που μας δημιούργησε, βρίσκεται σε κάθε μέρος της ύπαρξης μας, στα συναισθήματα μας, στις σκέψεις μας, στο υλικό μας σώμα.
Αυτή η δύναμη είναι πανταχού παρούσα, βρίσκεται στο εδώ και τώρα και είναι διαθέσιμη για όλους τους ανθρώπους. Είναι ο σκοπός της ύπαρξης μας, την ενεργοποιούμε όταν επικοινωνούμε με τον ανώτερο μας εαυτό, όταν βαθειά μέσα μας γνωρίζουμε πέρα από κάθε αμφιβολία, όταν δεν είμαστε ταυτισμένοι με το εγώ μας.

Είμαστε πλάσματα που συνδυάζουμε την περιορισμένη ύλη και την απεριόριστη πνευματικότητα, την ενέργεια, το συναίσθημα. Είμαστε και ύλη και ουσία, μορφή και πνεύμα μαζί όσο κι αν αυτά ακούγονται αντίθετα μεταξύ τους. Μπορούμε να συνδεθούμε με αυτή την δύναμη και τίποτα ακατόρθωτο δεν θα υπάρχει στη ζωή μας.

Κι αν η πρόθεση υπάρχει εκεί και είναι ο προγραμματισμός, είναι ο προορισμός του ανθρώπου, τότε η ελεύθερη βούληση μπορεί να υπάρχει; Μπορεί να γεφυρωθεί αυτή η αντίφαση αν κατανοήσουμε ότι είμαστε ελεύθεροι αν θα επιλέξουμε να συνδεθούμε με το συμπαντικό πνεύμα και τη δύναμη της πρόθεσης ή θα ταυτιστούμε και θα περιοριστούμε από το εγώ και μέσα μας θα κυλούν κατώτερες ενέργειες που θα μας απομακρύνουν όλο και περισσότερο από τη δύναμη της πρόθεσης.

Η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν δημιουργούμε τίποτα από μόνοι μας, είμαστε όλοι πλάσματα του θεού. Η ελεύθερη βούληση μας συνδυάζει και μας αναδιανέμει αυτό που ήδη έχει δημιουργηθεί. Ελεύθερη βούληση σημαίνει πως έχουμε την επιλογή αν θα συνδεθούμε ή όχι με το πνεύμα.


“Το πνευματικό ταξίδι δεν συνίσταται στην άφιξη σε έναν νέο προορισμό, όπου κάποιος θα αποκτήσει κάτι που δεν έχει ή θα γίνει κάτι που δεν είναι. Συνίσταται στην εξάλειψη της άγνοιας σχετικά με τον εαυτό μας και τη ζωή και στη σταδιακή ωρίμανση αυτής της κατανόησης που ενεργοποιεί την πνευματική αφύπνιση. Το να βρει κανείς το θεό σημαίνει να βρει τον εαυτό του.”

«Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό»
Aldous Huxley

Απαιτούνται βέβαια κάποιες προϋποθέσεις για να έχει δύναμη η πρόθεση μας. Ο ήρεμος νους, η ανοιχτή καρδιά, η γνώση του τι θέλουμε πραγματικά, η πειθαρχία προς το στόχο μας, το θάρρος και η αποφασιστικότητα για να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας που μας κρατάνε πίσω…

Ο διαλογισμός βοηθάει πολύ στην πραγματοποίηση της πρόθεσης μας γιατί ενδυναμώνει την διάνοιά μας και ξεκαθαρίζει τις προτεραιότητές μας, έτσι ώστε να μην υπάρχει "συνωστισμός" προθέσεων στο μυαλό μας που δημιουργούν σύγχυση, και επιπλέον αποδυναμώνει ή εκμηδενίζει τις αρνητικές σκέψεις που είναι το μεγάλο εμπόδιο για το αποτέλεσμα της πρόθεσης.

Με δυνατή πρόθεση δεν επιτυγχάνουμε μόνο στόχους αλλά παράλληλα αποκτούμε αυτοκυριαρχία και αυτοπεποίθηση. Όταν ο νους (σκέψη), η καρδιά (συναίσθημα) και το σώμα (δράση) συναινούν προς μια συγκεκριμένη απόφαση, τότε το πνεύμα (ενέργεια) εκτελεί άμεσα την πρόθεσή μας και, στην κυριολεξία, γίνονται θαύματα.

'' Όταν αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, τότε τα πράγματα που βλέπουμε θα αλλάξουν! ''

"Ελεύθερη βούληση σημαίνει πως έχουμε την επιλογή, αν θα συνδεθούμε ή όχι με το πνεύμα. "

Ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία για την πραγματοποίηση των επιθυμιών σας, η πρόθεσή σας απελευθερώνει αβίαστα τη δική της μοναδική δύναμη:

1. Γλιστρήστε μέσα στο «κενό». Αυτό σημαίνει πως πρέπει να επικεντρωθείτε σ’ εκείνο το σιωπηλό διάστημα ανάμεσα στις σκέψεις, δηλαδή να βρεθείτε μέσα στη σιωπή - το επίπεδο της Ύπαρξης που αποτελεί την ουσιαστική σας πρωταρχική κατάσταση.

2. Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, απελευθερώστε τις προθέσεις και τις επιθυμίες σας. Όταν βρισκόσαστε κυριολεκτικά μέσα στο κενό, δεν υπάρχουν σκέψεις ούτε επιθυμίες, αλλά καθώς θα βγαίνετε από το κενό - στο όριο ανάμεσα στο κενό και μια σκέψη - μπορείτε να εισάγετε την πρόθεση. Αν έχετε μια σειρά από στόχους, μπορείτε να τους γράψετε σε ένα κομμάτι χαρτί και να εστιάσετε την προσοχή σας επάνω τους πριν περάσετε στο κενό.

Αν εγκαταλείψετε τις προθέσεις και τις επιθυμίες σας μέσα στο κενό, είναι σαν να τις φυτεύετε στο εύφορο έδαφος της καθαρής δυνατότητας και να περιμένετε να βλαστήσουν όταν έρθει η κατάλληλη εποχή. Δεν πρέπει να σκεφτείτε να ανασκάψετε τους σπόρους των επιθυμιών σας για να δείτε αν πράγματι μεγαλώνουν, ούτε να προσκολληθείτε άκαμπτα στον τρόπο με τον οποίον θα εξελιχτούν. Απλώς θέλετε να τους σπείρετε.
3. Παραμείνετε στην κατάσταση της έσω αναφοράς. Αυτό σημαίνει να έχετε αντίληψη του αληθινού Εαυτού σας – του πνεύματός σας, της σύνδεσής σας με το πεδίο της καθαρής δυνατότητας. Σημαίνει επίσης πως δε θα κοιτάτε τον εαυτό σας μέσα από τα μάτια του κόσμου, ούτε και θα επιτρέψετε να σας επηρεάζουν οι γνώμες και οι κριτικές των άλλων.

4. Μην προσκολληθείτε στο αποτέλεσμα. Εγκαταλείψτε την προσμονή μιας συγκεκριμένης εξέλιξης και ζήστε με την σοφία της αβεβαιότητας. Απολαύστε κάθε στιγμή του ταξιδιού σας στη ζωή, ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε τι θα σας συμβεί στη συνέχεια.


5. Αφήστε το σύμπαν να χειριστεί τις λεπτομέρειες. Οι προθέσεις και οι επιθυμίες σας, όταν απελευθερωθούν μέσα στο κενό, έχουν απεριόριστη οργανωτική δύναμη. Πιστέψτε πως αυτή η οργανωτική δύναμη της πρόθεσης θα ενορχηστρώσει όλες τις λεπτομέρειες για λογαριασμό σας.


Να θυμάστε πως στην πραγματική σας φύση είστε καθαρό πνεύμα. Μεταφέρετε τη συνείδηση του πνεύματος σας όπου κι αν βρίσκεστε, απελευθερώνοντας αβίαστα τις επιθυμίες σας, και το σύμπαν θα αναλάβει τα υπόλοιπα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου